CASES SINGULARS


-> Carrer Llarg 24, Ca la Botiguera

-> Carrer Sant Gil 2, Casa Caputxí
-> Carrer La Sèquia 2, Casa el Cabo 
-> Carrer Aragó, 7, Casa Casol
-> Carrer Esglèsia 8, Casa de l'Abadia


 Carrer Llarg 24, Ca la Botiguera


Carrer Llarg, 24 -Ca la Botiguera - s. XVII ‐ XVIII amb origen medieval - Possibles restes del castell templari medieval o de la residència d'algún personatge important. Segurament está relacionada amb la casa del costat, actualment restaurant Ca la Guaria (lloc de guàrdia?). 

Porta d’arc de mig punt dovellada. Murs de pedra. Coberta de teula àrab. Bòveda possiblement medieval actualment tapiada. Algunes portes interiors dovellades. Interessant bodega sota els baixos. Podria ser declarada com bé cultural d'interès local (BCIL). 



Ca la Botiguera. Finestra possiblement d'origen medieval, amb "festejadors" a l'interior



Ca la Botiguera. L'altra finestra, també amb "festejadors" a l'interior




Ca la Botiguera. Aspecte de la façana






 Carrer Sant Gil 2, Casa Caputxí


Carrer Sant Gil, 2 - Casa Caputxí - segle XVIII - Porta d'arc de mig punt. Base de pedra revestit. Balcó de llosana de pedra. Fa cantonada. Coberta de teula àrab. Balcons de llosanes de pedra. Podria ser declarat com bé cultural d'interès local (BCIL). 


Carrer Sant Gil 2, casa Caputxí. Forat per lligar les cavalleries, a l'esquerra.






  Carrer La Sèquia 2, Casa el Cabo 


Carrer La Sèquia, 2  - Casa el Cabo - segle XVIII - Porta d'arc rebaixat. Murs de pedra revestits. Sòcol de carreus de pedra (0,60 m. d'altura). Balcó de llosana de pedra.  Coberta és de teula àrab. Balcons de llosanes de pedra. A l'interior de l'edifici hi ha un molí d'oli mogut per l'aigua de l'acequiaA l'interior es pot visitar el molí. Podria ser declarat com bé cultural d'interès local (BCIL). 



 Carrer Aragó, 7, Casa Casol



Avinguda Aragó, 7 - Casa Casol -segle XVII - Edifici que fa cantonada. Base de carreus de pedra amb una alçada de metre i mig. Balcons de llosanes de pedra. Té uns sotans molt interessants. Podria ser declarat com bé cultural d'interès local (BCIL). 




 Carrer Esglèsia 8, Casa de l'Abadia



Casa de l'Abadía. Carrer Esglèsia 8. Annex a l'esglèsia del poble. Murs de pedra sense revestir. Del segle XVIII, com moltes cases de Caseres. Hauria de ser declarada BCIL (Bé Cultural d'Interés Local)





Façana posterior de la Casa de l'Abadia. Balcó sobre tres mènsules de pedra.





Casa de l'Abadia. Façana posterior. Desaigüe de peça cerámica.


Font: POUM Caseres 2010

No hay comentarios:

Publicar un comentario