Zona La Gessera


Poblat ibèric de l'Ombria del Penjat


Poblat ibèric de petites dimensions, situat al vessant d'un turó. Només queden algunes restes de parets. L'abundància de vegetació impedeix trobar restes de ceràmica que permetrien una datació més ajustada.

Coordenades: 41º2'54.48''N - 0º14'43.17''E, molt a prop de La Gessera.


Orientació: cap a l'Oest, uns 300º. Una de les coses que crida l'atenció és esbrinar el motiu de perquè es construeix un poblat en una zona on amb prou feines toca el sol (recordem el nom de "ombria" amb què es coneix aquesta partida), orientada a l'Oest. L'abundància de vegetació, com diem, impedeix ara per ara investigar en aquesta direcció.


Datació: Poblat ibèric. 


Energía: 22.000 ubv, com a correspon a les zones d'habitació



Restes d'una paret








Paret feta a pedra seca






Muret de doble parament





POUM Caseres 2010


Ombria del Penjat: dos murs de pedra sense treballar i disposada en sec. La situació era en un sortint rocós cobert d'abundant vegetació arbustiva i pins, la qual cosa va dificultar la identificació i observació de les restes. D'aquesta manera, no es va poder constatar la presència de material arqueològic en superficie, per la qual cosa no es va poder fer una primera aproximació a la seva cronologia.





Generalitat de Catalunya. Patrimoni arqueològic

Nom:
OMBRIA DEL PENJAT

Localització:
Caseres (Terra Alta) 

Cronologies
Des de Desconeguda

Tipus de jaciment
Lloc d'habitació amb estructures conservades

Descripció
Aquest jaciment va ser localitzat durant les tasques de prospecció que es van realitzar el desembre del 2005 en motiu del projecte Parc Eòlic Mudèfer III. L'arqueòleg director va batejar la troballa com "Zona d'Expectativa Arqueològica 4". L'Àrea de Coneixement i Recerca de la DGPC el va anomenar "Ombria del Penjat", per estar situat en aquesta zona.

Es van localitzar dos murs fets amb pedra sense treballar disposada en sec. La situació era en un sortint rocós cobert d'abundant vegetació arbustiva i pins, la qual cosa va dificultar la identificació i observació de les restes. D'aquesta manera, no es va poder constatar la presència de material arqueològic en superfície, per la qual cosa no es va poder fer una primera aproximació a la seva cronologia. 

Estat de Conservació 
Regular

Tipus intervenció
2005, Prospecció, Intervenció preventiva

Protecció: Declarat EPA
Data Declaració: 01/02/2010

Documentació
Memòries i informes
Memòria de la prospecció superficial de l'EIA Projecte Parc Eòlic Mudèfer III (12/2005). Àrea de Coneixement i Recerca DGPC.




No hay comentarios:

Publicar un comentario