Castell d'Almudèfer



CATALOGACIÓ DELS JACIMENTS ARQUEOLÒGICS DEL TERME MUNICIPAL DE CASERES (TERRA ALTA) -Universitat Rovira i Virgili. Seminari de Protohistòria i Arqueologia

Fortificació d’origen medieval situada sobre un turó allargat paral·lel al riu Algars, de vessants notablement abruptes i bona visibilitat.
Si bé durant la nostra estada al lloc no vam observar l’existència de restes anteriors a l’època medieval, es possible que sota aquesta fortificació existís algun tipus d’assentament ibèric corresponent a la fase de l’Ibèric Ple, del qual no en podem extreure gaires més conclusions. Per raons òbvies, no resten murs visibles corresponents a la fase ibèrica, tot i que les vessants es troben farcides de material, entre les quals s’han documentat vores a mà exvasades i amb decoracions de cordons i incisions obliqües, ceràmica comuna a torn ibèrica, vores de coll de cigne i ceràmica ibèrica pintada (Pérez, Rams i Jornet, 1999), a més de materials medievals corresponents a les fases medievals i modernes del castell.
És molt interessant si més no, remarcar l’existència del conjunt històric i de patrimoni arquitectònic de gran valor que ens ofereix tant el Castell, amb potents complexos fortificats encara dempeus, com l’ermita medieval situada als peus del mateix. El conjunt fortificat del castell, però, es troba en un pèssim estat d’abandonament que farà que es deteriori a marxes forçades si no s’intervé per la seva recuperaria.





La cisterna del castell






No hay comentarios:

Publicar un comentario